Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leonard Orban mai are o sansa la Curtea Europeana de Conturi

Leonard Orban mai are o sansa la Curtea Europeana de Conturi


Candidatura lui Leonard Orban la Curtea Europeana de Conturi va fi supusa la vot in plenul Parlamentului European, desi Comisia de Control Bugetar a dat aviz negativ.

"Propunerea Romaniei ca Leonard Orban sa se alaturi Curtii Europene de Audit a fost respinsa miercuri (26 septembrie) de Comisia de Control Bugetar a Parlamentului. 12 voturi au fost pentru si 14 impotriva, iar votul a fost secret. Cu toate acestea, domnul Orban a fost nominalizat dupa ce autoritatile romane au retras candidatura domnului Mircea Vasile Popescu", se arata pe pagina web a Comisiei de Control Bugetar.

Leonard Orban, respins de Comisia de control bugetar din Parlamentul European

Leonard Orban a fost intrebat de ce nu a demisionat din functia de ministru al Fondurilor Europene, in contextul in care stia de toate problemele din cadrul POSDRU.

Acesta este un program de finantare cu bani europeni, in valoare de 4,2 miliarde de euro, cu ajutorul carora sunt derulate proiecte de pregatire a resurselor umane din Romania.

Leonard Orban a promis, la preluarea functie de ministru al Afacerilor Europene, ca, in timpul mandatului sau, va aduce trei miliarde euro din fonduri europene in Romania. La finalul mandatului sau, Orban a reusit sa aduca doar 600 de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1890 ori