Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile obtinute din mai mult de cinci contracte de inchiriere trebuie declarate la Fisc pana pe 15 ianuarie

Veniturile obtinute din mai mult de cinci contracte de inchiriere trebuie declarate la Fisc pana pe 15 ianuarie

Persoanele fizice care, in 2007, au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor si care la data de 31 decembrie 2007 aveau in derulare un numar mai mare de cinci contracte de inchiriere sau subinchiriere, vor fi impozitate potrivit regulilor de impunere aferente veniturilor obtinute din activitati independente (cu 16 % asupra venitului net), informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

In acest sens, in vederea stabilirii platilor anticipate pentru anul 2008, contribuabilii vor declara pana marti, 15 ianuarie 2008, la organul fiscal competent, veniturile si cheltuielile estimate, prin completarea si depunerea formularului '220 - Declaratie privind venitul estimat'.

La stabilirea numarului de contracte generatoare de venituri din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in calcul contractele de arendare a bunurilor agricole.

Persoanele fizice ce realizeaza venituri in conditiile de mai sus, stabilesc venitul net, in sistem real, potrivit regulilor prevazute pentru veniturile din activitati independente si conduc contabilitate in partida simpla.

Stabilirea platilor anticipate si a impozitului anual datorat se efectueaza de organul fiscal competent, pe baza declaratiei depuse de contribuabili, potrivit regulilor prevazute pentru veniturile din activitati independente pentru care venitul net se stabileste in sistem real.

In cazul in care, la sfarsitul anului fiscal 2008, contribuabilii nu mai au in derulare peste cinci contracte, incepand cu anul 2009, acestia pot declara venitul net realizat din inchiriere/subinchiriere potrivit regulilor aplicabile pentru categoria venituri din cedarea folosintei bunurilor.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1016 ori