Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarea locuintelor construite prin ANL va fi conditionata de acordul primariilor

Vanzarea locuintelor construite prin ANL va fi conditionata de acordul primariilor

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va vinde beneficiarilor locuintele construite prin ANL, la pretul pietei, suma din care va fi scazuta valoarea amortizata, insa doar cu acordul primariilor, a declarat, vineri, Ioan Andreica, secretar de stat in minister."Intr-o saptamana sau doua vom scoate un act normativ cu detalii privind intentia de vanzare a locuintelor construite prin ANL. Se impun insa doua conditii: primaria, care este proprietarul blocurilor ANL, sa vrea sa le vanda, iar beneficiarul sa vrea sa le cumpere", a afirmat Andreica, la Bistrita.

El a precizat ca niciun chirias nu va putea fi obligat sa cumpere locuinta.

MTCT are nevoie, pentru elaborarea unor prevederi legislative care sa permita vanzarea unitatilor locative construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), de acordul Bancii de Dezvoltare a Comunitatii Europene (BDCE), care a finantat activitatea ANL printr-un credit.

Conditiile impuse de banca beneficiarului, la data acordarii imprumutului, nu includeau posibilitatea vanzarii locuintelor, insa acordul cu BDCE va fi rediscutat saptamana viitoare.

Referitor la preturile cu care ar urma sa fie vandute locuintele ANL, Andreica a spus ca acestea "trebuie aduse la valoarea pietei, din care se va scadea valoarea amortizata". "Daca noi construim acum o locuinta cu 40.000 de euro, fiind vorba de o locuinta noua, nu se va simti prea mult scaderea impusa de valoarea amortizata, dar, in orice caz, noi ne raportam la valoarea de deviz a lucrarilor si nu la pretul cu care se vind locuintele pe piata libera unde se speculeaza mult", a adaugat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, detaliile privind vanzarea locuintelor ANL vor fi incluse intr-un act normativ. Andreica a mai spus ca MTCT va continua programele ANL.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 806 ori