Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tariceanu: Cota unica de impozitare si TVA-ul nu se vor modifica atat timp cat voi fi eu prim-ministru

Tariceanu: Cota unica de impozitare si TVA-ul nu se vor modifica atat timp cat voi fi eu prim-ministru

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, intr-un interviu acordat ROMPRES, ca nu va modifica nici cota TVA si nici cota unica de impozitare atat timp cat va fi prim-ministru.

"Aceste lucruri tin de Codul Fiscal si ele trebuie decise cu cel putin sase luni inainte. Avand in vedere ca pana la 1 iunie nicio modificare in acest sens nu a fost decisa, nu pot decat sa va confirm faptul ca nu va exista nicio modificare a cotei unice de impozitare si a TVA-ului atata timp cat voi fi eu prim-ministru", a spus Calin Popescu-Tariceanu.

In ciuda unor voci care au cerut astfel de modificari, a aratat premierul Tariceanu, Romania are nevoie de acest sistem fiscal, deoarece este intr-o perioada de crestere economica. "Romania are nevoie de ritmuri de crestere accentuate, pentru a ajunge din urma tarile europene. Din acest motiv nu avem de ce sa luam in calcul decizia de a reveni la un sistem de taxare mai impovarator atata vreme cat avem nevoie in continuare sa stimulam aceasta crestere dinamica.

Deci avem si o justificare economica si avem si o justificare care este de ordin politic. Romania trebuie sa accepte ca are nevoie, are nevoie in mod absolut firesc, legitim, de aceasta crestere economica care sa-i permita sa reduca decalajele", a afirmat seful executivului.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 813 ori