Stiati ca puteti fi amendat pentru certificatul energetic?

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 16:49
6553 citiri
Stiati ca puteti fi amendat pentru certificatul energetic?

Planuiti sa inchiriati sau sa vindeti o locuinta? ATENTIE - Puteti primi o amenda de 2.500 lei in cazul in care anuntul imobiliar nu contine informatii din certificatul energetic.

Din luna august 2020, la publicarea unui anunt de inchiriere sau de vanzare a unui imobil, in vederea informarii potentialilor cumparatori sau chiriasi, proprietarul, administratorul sau agentul imobiliar are obligativitatea de a include informatii preluate din certificatul energetic, ne informeaza specialistii de la www.certific.ro.

Sanctiunile pentru nerespectarea acestei obligatii sunt de maxim 2.500 lei - conform legii 101/2020.

Informatiile preluate din certificatul energetic sunt: consumul total specific de energie, indicele de emisii echivalent CO2, consumul total specific de energie din surse regenerabile, clasa energetica.

Obligativitatea prezentarii certificatului energetic la contractul de inchiriere si de vanzare a fost introdusa in anul 2013 prin legea 159 pentru modificarea si completarea legii 372 din 2005, privind performanta energetica a cladirilor.

Ca urmare, legea 101 - care a intrat in vigoare in acest an - nu aduce un cost in plus proprietarilor de imobile, care erau oricum obligati sa il prezinte in momentul semnarii contractului.

Pentru o colaborare simpla pentru intocmirea unui certificat energetic si a unui releveu (releveu stampilat de o persoana autorizata ANCPI sau releveu intocmit de proiectant) puteti sa luati legatura cu un auditor energetic prin site-ul www.certific.ro, indiferent ca aveti nevoie de certificat energetic in Cluj Napoca, Bucuresti, Timisoara, Arad sau Alba Iulia.