Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Situatiile financiare trebuie depuse pana pe 30 mai. Recapituleaza regulile de intocmire

Situatiile financiare trebuie depuse pana pe 30 mai. Recapituleaza regulile de intocmire


Firmele mai au la dispozitie aproximativ 4 saptamani pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare pentru anul trecut. Desi ar putea parea suficient timp, totusi, sunt cateva aspecte care le pun multe probleme contribuabililor.

Astfel, pentru a intocmi corect bilantul pe 2013, contribuabilii trebuie sa fie atenti la regulile pe care Finante le-au publicat inca din ianuarie. Aceste reguli completeaza reglementarile contabile in vigoare si alte reglementari emise de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Persoanele juridice trebuie sa-si depuna situatia financiara anuala pana vineri, 30 mai, potrivit Ordinului MFP nr. 79/2014. Mai exact, ele trebuie sa indeplineasca aceasta obligatie la 150 de zile de la data la care se incheie exercitiul financiar, respectiv 31 decembrie 2013.

In aceasta situatie se afla societatile comerciale, societatile sau companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice care au patrimoniu, dupa cum se precizeaza in articolul 28 din Legea contabilitatii nr. 82/1991.

Citeste mai multe despre Situatiile financiare trebuie depuse pana pe 30 mai. Care sunt regulile pentru intocmirea lor pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1755 ori