Schimbarile legislative care se produc de la 1 septembrie. Afla noile reglementari

Vineri, 30 August 2013, ora 15:05
2883 citiri
Schimbarile legislative care se produc de la 1 septembrie. Afla noile reglementari

Prima zi de toamna aduce noi reglementari fiscale, scumpiri, dar si alte reguli pentru acordarea ajutoarelor de incalzire . AvocatNet.ro va prezinta in sinteza cele mai importante noutati legislative care se aplica de la 1 septembrie.

1) TVA de 9% pentru paine

Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa, incepand de la 1 septembrie, pana la 9% pe tot lantul de productie si distributie al painii, potrivit OG n. 16/2013, actul normativ care a modificat Codul fiscal la inceputul lunii august.

Cota redusa de 9% se aplica de la debutul lunii septembriei asupra bazei de impozitare pentru urmatoarele livrari de bunuri:

  • toate sortimentele de paine, precum si urmatoarele specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN 1071;
  • faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara, care se incadreaza la codul CAEN 1061;
  • triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la codul NC 1001 99 00, si secara care se incadreaza la codul NC 1002 90 00.
  • 2) Taxarea inversa, extinsa si la alte operatiuni

    Doua noi operatiuni vor fi supuse, tot de la 1 septembrie, masurilor de simplificare din domeniul TVA, conform modificarilor la Codul fiscal prevazute tot in OG nr. 16/2013.

    Taxarea inversa ar urma sa fie aplicata, pana la 31 decembrie 2018, si pentru livrarea de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, dar si pentru

    transferul de certificate verzi.

    Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    #schimbari legislative septembrie, #reducere TVA paine, #aplicare taxare inversa , #Stiri Legislatie