Schimbari majore la contabilitatea in partida simpla

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 16:53
3869 citiri
Schimbari majore la contabilitatea in partida simpla

Ministerul Finantelor propune un cadru legal unic pentru contabilitatea in partida simpla, astfel incat toate prevederile care vizeaza aceasta forma de contabilitate sa fie cuprinse intr-un singur act normativ. Ordinul, publicat recent de Finante in dezbatere publica, ar urma sa abroge celelalte acte care reglementeaza in prezent aceasta forma de contabilitate.

In prezent, modul de tinere a contabilitatii in partida simpla este reglementat prin Ordinul MFP nr.1040/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, care cuprinde atat prevederi referitoare la contabilitatea in partida simpla, cat si prevederi de natura fiscala.

Totusi, acest act normativ ar urma sa fie abrogat de un ordin care cuprinde toate reglementarile contabile privind contabilitatea in partida simpla.

Citeste mai multe despre Schimbari majore la contabilitatea in partida simpla. Toate reglementarile vor fi cuprinse intr-un singur act normativ pe Avocatnet.ro

#act normativ, #contabilitate act normativ, #contabilitate reglementari , #Stiri Legislatie