Scapa infractorii de interceptare? - Interviu cu judecator UNJR

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 12:10
1651 citiri
Scapa infractorii de interceptare? - Interviu cu judecator UNJR

Noul Cod de Procedura Penala permite interceptarile telefonice si fara ca umarirea penala sa fi fost dispusa impotriva unei persoane. Mai mult, vor putea exista in continuare si interceptari realizate legal in afara unui proces penal, afirma judecatorul Cristinel Ghigheci de la Curtea de Apel Brasov, membru UNJR.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, judecatorul Ghigheci atrage atentia ca aplicarea noilor coduri penale de la 1 februarie cu actualele necorelari si inadvertente poate provoca numeroase condamnari si despagubiri la CEDO. Avand in vedere faptul ca sistemul nu a fost pregatit, este posibil sa nu se mai poata inregistra noi dosare penale.

Judecatorul Ghigheci a explicat care sunt cele mai mari probleme legate de aplicarea noilor coduri, ce consecinte ar putea avea ele si de ce este necesara amanarea intrarii in vigoare a acestora.

Cea mai disputata problema in privinta noului Cod de procedura penala se refera la interceptarile telefonice. Devin ele inutile pentru ca nu ...citeste mai departe despre "Scapa infractorii de interceptare? - Interviu cu judecator UNJR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cod Procedura Penala, #interceptari telefonice, #legea mai favorabila , #Stiri Legislatie