Profesiile libere: Ce impozite si contributii sociale trebuie platite catre stat?

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 16:45
2185 citiri
Profesiile libere: Ce impozite si contributii sociale trebuie platite catre stat?

Contribuabilii persoane fizice care realizeaza venituri din profesii libere, printre care se numara avocatii, notarii, auditorii, consultantii si contabili, au de indeplinit o serie de obligatii fiscale. Potrivit unui ghid oficial al ANAF, publicat recent pe pagina sa de internet, acestia trebuie sa plateasca catre stat mai multe impozite si contributii sociale. Cei care se abat de la aceste indatoriri risca amenzi de pana la 3500 de lei.

Veniturile din profesii libere, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, sunt venituri din activitati independente si cuprind veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii, se mentioneaza in Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din profesii libere din Romania, publicat recent pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Citeste mai multe despre Profesiile libere: Ce impozite si contributii sociale trebuie platite catre stat? pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profesii liberale, #acte FISC , #Stiri Legislatie