Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită. Cozonacul, inclus pe listă

Joi, 14 Septembrie 2023, ora 16:23
391 citiri
Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită. Cozonacul, inclus pe listă
Pâinea, laptele, fructele și legumele sunt printre produsele pentru care adaosul a fost plafonat FOTO Pixabay

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat joi, 14 septembrie, că va avea discuţii cu toţi factorii implicaţi în vederea posibilităţii prelungirii măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază.

„Sigur, ne dorim acest lucru. În primul rând, vreau să vă spun că produsele care vor intra suplimentar în această ordonanţă pe care le voi discuta, aşa cum au fost discutate şi la aprobarea ordonanţei, cu toţi factorii implicaţi, atât procesatorii, cât şi retailerii. Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă şi cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanţă”, a afirmat Florin Barbu, întrebat la finalul şedinţei de guvern ce planuri are privind limitarea adaosului la alimentele de bază.

„Vă dau un singur exemplu - cozonacul poate fi un produs introdus în această ordonanţă, în perioada sărbătorilor de iarnă”, a completat ministrul Agriculturii.

Întrebat cum poate fi făcută prelungirea, prin acord sau ordonanţă de urgenţă, Florin Barbu a răspuns: „V-am spus că vom discuta împreună”.

„Poate fi şi acord, dar eu îmi doresc ca această ordonanţă să fie prelungită şi să fie incluse în această ordonanţă şi alte categorii de produse”, a mai precizat Barbu.

Ordonanţa care prevede plafonarea adaosului comercial a intrat în vigoare la 1 august.

...citeste mai departe despre "Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită. Cozonacul, inclus pe listă" pe Ziare.com

#alimente de baza, #plafonare adaos comercial, #cozonac , #Stiri Legislatie