Ponta confirma numirea lui Kovesi la sefia DNA

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 10:25
1317 citiri
Ponta confirma numirea lui Kovesi la sefia DNA

Premierul Victor Ponta a anuntat ca o va numi pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA.

Intrebat, marti, la o intalnire cu jandarmii, daca o va nominaliza pe Kovesi la sefia DNA, primul ministru a raspuns afirmativ, informeaza Realitatea TV, conform Ziare.com.

Aflat la festivitatile prilejuite de aniversarea a 163 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, marti dimineata, Victor Ponta a fost intrebat despre numirile de la Parchetul General si DNA.

Initial, premierul a declarat ca nu va discuta despre acest subiect decat dupa intalnirea cu membrii CSM si cu presedintele Traian Basescu.

Apoi, intrebat daca o va nominaliza pe Kovesi la sefia DNA, primul ministru a raspuns afirmativ, iar apoi s-a urcat in masina si a plecat, informeaza B1 TV.

Antena 3 si Romania TV anunta insa ca Victor Ponta nu a inteles intrebarea cand a raspuns afirmativ.

Premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, va participa, marti, la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, la care va merge si presedintele Traian Basescu, pentru a discuta despre numirea noilor procurori sefi.

Intalnirea are loc dupa ce Ponta a solicitat acest lucru sectiei de procurori a CSM.

Subiectul numirii noilor procurori pentru sefia Parchetului General si a Directiei Nationale Anticorutie a creat o stare tensionata in cadrul USL, dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat foarte clar ca el nu este de acord ca Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, sa fie numita in functia de procuror sef la DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta sef DNA, #numire Kovesi DNA, #nominalizare sef DNA , #Stiri Legislatie