Piperea: Teoretic, suspendarea presedintelui poate fi atacata in contencios administrativ

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 21:15
3288 citiri
Piperea: Teoretic, suspendarea presedintelui poate fi atacata in contencios administrativ

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat pentru Business24 ca o hotarare a Parlamentului, precum aceea de suspendare a presedintelui, poate fi atacata in contencios administrativ.

"Cred ca o hotarare a Parlamentului care suspenda presedintele, de exemplu, ar putea fi teoretic atacata in contencios administrativ, dar cu siguranta ar fi respinsa ca inadmisibila (daca, totusi, s-ar judeca inainte de a fi prea tarziu, adica inainte de referendum)", a declarat avocatul.

Avocatul a explicat ca procesul colectiv poate fi folosit si in procesele de abuz de putere politica, nu doar in cazurile din sectorul economic.

"De altfel, eu am declansat si gestionez si astfel de procese, incepand cu litigiile pentru pensionari si pentru persoanele aflate in ingrijirea copiilor mici si continuand cu procesul colectiv contra celor patru hotariri de guvern care acorda concesiunea pentru exploarea si exploatarea gazelor de sist, prin metoda fracturarii hidraulice companiei americane Chevron", a exemplificat Piperea.

Cu toate acestea, Gheorghe Piperea recunoaste ca este greu sa dovedesti un interes individual sau de grup pentru un astfel de caz.

#Piperea suspendare Basescu, #Piperea contencios administrativ, #Piperea abuz de putere , #Stiri Legislatie