Permisul de conducere pentru mopede, obligatoriu din 2013

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 17:31
4528 citiri
Permisul de conducere pentru mopede, obligatoriu din 2013

Incepand cu data de 19 ianuarie 2013, mopedele si triciclurile vor fi incluse in categoria autovehiculelor, prin urmare pentru conducerea acestora devine obligatorie detinerea unui permis de conducere corespunzator.

Modificarea este inclusa intr-un proiect de lege elaborate de MAI si transmis Parlamentului.

Guvernul a aprobat in sedinta de marti proiectul de lege pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Lucian Dinita, comisar-sef al Politiei Romane, a explicat, la finalul sedintei de guvern, ca dispozitia privind obligativitatea detinerii unui permis de conducere pentru mopede si tricicluri este cuprinsa intr-o directiva europeana pe care Romania trebuie sa o respecte.

In acelasi act normativ se prevede ca perioada de valabilitate a permiselor de conducere pentru categoriile C si D va fi redusa la 5 ani, in loc de 10 ani in prezent, urmand ca dupa aceasta data sa fie reinnoit.

O alta prevedere se refera la obligativitatea efectuarii controlului medical periodic, ori de cate ori se solicita eliberarea unui permis de conducere cu o noua perioada de valabilitate.

Proiectul de lege adoptat de Guvern va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbatut si aprobat in procedura de urgenta. Aspectele vizand obligativitatea controlului medical periodic se aplica de la intrarea in vigoare a actului normativ, iar celelalte reglementari amintite vor intra in vigoare incepand cu data de 19 ianuarie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moped permis conducere, #mopede tricicluri automobile permis , #Stiri Legislatie