Noua lege a insolventei modifica substantial prevederile referitoare la concedierea colectiva

Luni, 14 Iulie 2014, ora 16:10
1727 citiri
Noua lege a insolventei modifica substantial prevederile referitoare la concedierea colectiva

Noua lege a insolventei publicata in Monitorul Oficial nr. 466 din 25 iunie 2014 si in vigoare din 28 iunie contine o serie de noutati legislative care afecteaza inclusiv sfera relatiilor de munca, cea mai notabila fiind, de departe, cea care priveste aplicabilitatea procedurii concedierii colective in cazul insolventei angajatorului.

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa prevede in art 123 alin. (8) ca dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitorului se va putea face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar, acesta acordand personalului concediat doar termenul legal de preaviz.

In cazul in care sunt incidente dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste concedierea colectiva, termenele prevazute de art. 71 si art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, se reduc la jumatate.

Citeste mai multe despre Noua lege a insolventei modifica substantial prevederile referitoare la concedierea colectiva pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Legea insolventei, #noutati legislative, #concediere colectiva , #Stiri Legislatie