Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua lege a insolventei modifica substantial prevederile referitoare la concedierea colectiva

Noua lege a insolventei modifica substantial prevederile referitoare la concedierea colectiva


Noua lege a insolventei publicata in Monitorul Oficial nr. 466 din 25 iunie 2014 si in vigoare din 28 iunie contine o serie de noutati legislative care afecteaza inclusiv sfera relatiilor de munca, cea mai notabila fiind, de departe, cea care priveste aplicabilitatea procedurii concedierii colective in cazul insolventei angajatorului.

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa prevede in art 123 alin. (8) ca dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitorului se va putea face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar, acesta acordand personalului concediat doar termenul legal de preaviz.

In cazul in care sunt incidente dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste concedierea colectiva, termenele prevazute de art. 71 si art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, se reduc la jumatate.

Citeste mai multe despre Noua lege a insolventei modifica substantial prevederile referitoare la concedierea colectiva pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1712 ori