Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Norme de procedura fiscala

Norme de procedura fiscala

Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a Codului de procedura fiscala, care detaliaza, printre altele, procedurile de achitare a obligatiilor fiscale, de cesiune a creantelor si de declarare fiscala a impozitelor.Conform actului normativ, contribuabilii vor avea posibilitatea sa corecteze declaratiile fiscale, din proprie initiativa, ori de cate ori constata erori, prin depunerea unei declaratii rectificative.

Normele metodologice stabilesc, totodata, ca pentru aplicarea unitara a prevederilor legislatiei fiscale, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor pot elabora ghiduri practice pentru indrumarea functionarilor din domeniul fiscal.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala va avea competenta generala materiala si teritoriala in efectuarea inspectiei fiscale in domeniul impozitelor, taxelor, contributiilor sociale si a celorlalte sume datorate bugetului general consolidat.

Sursa: Ziua

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1060 ori