Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noile reguli din Legea medierii, amanate din nou de Guvern. De cand se vor aplica?

Noile reguli din Legea medierii, amanate din nou de Guvern. De cand se vor aplica?


Incepand cu 2013, cei care vor sa inceapa un proces vor putea face acest lucru doar daca participa, in prealabil, la o sedinta de informare privind medierea.

Aceasta obligatie a justitiabililor trebuia sa intre in vigoare initial in 9 ianuarie, insa termenul a fost prorogat pana la 1 februarie. Cu toate acestea, noua regula nu se va aplica nici din 1 februarie, caci Executivul a amanat inca o data termenul printr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de miercuri.

Sedinta de informare privind medierea trebuia sa devina obligatorie incepand cu 1 februarie 2013, data de la care, potrivit dispozitiilor cuprinse in OUG nr. 90/2012, "instanta va respinge cererea de chemare in judecata ca inadmisibila in caz de neindeplinire de catre reclamant a obligatiei de a participa la sedinta de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare in judecata, sau dupa declansarea procesului pana la termenul dat de instanta in acest scop (...)"

Citeste mai multe despre Noile reguli din Legea medierii, amanate din nou de Guvern. De cand se vor aplica? pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1556 ori