Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi reguli privind zilierii se aplica din 17 iunie. Ce trebuie sa stie angajatorii

Noi reguli privind zilierii se aplica din 17 iunie. Ce trebuie sa stie angajatorii


Din 17 iunie, persoanele care lucreaza cu zilieri vor folosi un nou model de Registru de evidenta al zilierilor, document ce trebuie intocmit in mod obligatoriu si transmis Inspectiei Muncii in fiecare luna.

Noile reglementari ce urmeaza sa intre in vigoare saptamana viitoare stabilesc, de asemenea, ca plata zilierilor se poate face inclusiv electronic, la sfarsit de saptamana, si ca tariful pe ora pentru acest tip de servicii se va raporta la salariul minim brut pe tara.

Reglementarile privind activitatea zilierilor vor fi modificate prin Legea nr. 18/2014, ce urmeaza sa intre in vigoare in 17 iunie. Actul normativ actualizeaza, printre altele, modelul Registrului de evidenta a zilierilor, pe care angajatorii trebuie sa il achizitioneze pana saptamana urmatoare.

Citeste mai multe despre Noi reguli privind zilierii se aplica din 17 iunie. Ce trebuie sa stie angajatorii pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1872 ori