Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Transporturilor analizeaza introducerea unei taxe de autostrada

Ministerul Transporturilor analizeaza introducerea unei taxe de autostrada

Ministerul Transporturilor ar putea institui o taxa pentru cei care vor sa utilizeze autostrazile ce vor fi construite in Romania, de circa cinci euro pe 100 de kilometri, a declarat marti, in cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu.

'Este posibil sa instituim o taxa de autostrada, sa zicem de cinci euro pe 100 de kilometri ', a explicat Ministrul Transporturilor.
De asemenea, Ministerul Transporturilor va organiza, pana la inceputul sezonului estival, licitatii pentru desemnarea unor companii care sa administreze Autostrada Bucuresti - Pitesti si Autostrada Soarelui.

"In primavara se vor mai efectua lucrari de reparatie pe Autostrada Bucuresti, dupa care dorim sa o scoatem la intretinere si pentru aceasta vom face o licitatie, sa desemnam un constructor care sa o poata tine in conditii bune de calitate pe o perioada de mai multi ani. Contractul poate sa fie pe cinci, zece sau chiar mai multi ani", a explicat ministrul Transporturilor.

Ministrul a precizat ca se va organiza o licitatie similara si pentru Autostrada Soarelui pana la deschiderea sezonului estival.
"Acelasi lucru va fi facut si pe ceilalti kilometri de autostrada, de la Bucuresti pana la Cernavoda, mai ales ca pana la deschiderea sezonului de vara se va inaugura si tronsonul Drajna - Fetesti la nivel de autostrada", a spus Berceanu.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 752 ori