Mai mult de 80 la suta din infractiunile fiscale au loc in sistemul bancar

Marti, 22 Noiembrie 2005, ora 12:12
921 citiri

Potrivit procurorului sef din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Paula Lavric, mai mult de 80 la suta din infractiunile fiscale au loc in sistemul bancar.

De altfel, Romania este inca o tara de numerar, slab bancarizata, in care se pierde mai usor urma banilor, a precizat procurorul delegat din partea Ministerului Justitiei, Cristian Anghel.

Cu toate ca unele statistici arata ca Romania este printre primele tari in ceea ce priveste spalarea banilor, in realitate nu este, potrivit lui Bogdan Mihai Martimof, reprezentantul Asociatiei Romane a Bancilor.

Legislatia romaneasca, respectiv Legea 656 din 7 decembrie 2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, modificata prin Legea 230/2005 este compatibila cu legislatia internationala.

Garda de Control considera ca exista o tendinta de a raporta in fiecare an cifre mai mari fata de cele din anul anterior.

Institutia de prevenire a spalarii banilor exista in Romania de numai sase ani, iar o ancheta de spalare a banilor dureaza 18 luni.

Banii Nostri