Legea privind falimentul societatilor de asigurare a fost modificata de Guvern

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 20:40
2479 citiri
Legea privind falimentul societatilor de asigurare a fost modificata de Guvern

Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare a fost adoptat miercuri in sedinta de Guvern.

Prin acest act normativ se prevede ca procedura falimentului sa fie aplicata si in cazul societatilor care practica numai reasigurarea (reasiguratori puri). Documentul a fost dezbatut in prima lectura in sedinta de Guvern de saptamana trecuta.

"Se extindere aplicarea procedurii de faliment prevazuta de Legea nr.503/2004 (care in prezent se aplica numai societatilor de asigurare-reasigurare) si in cazul societatilor care practica numai reasigurarea (reasiguratori puri)", se precizeaza in expunerea de motive anexata actului normativ. Schimbarea este explicata ca fiind "urmare a transpunerii in Legea nr.32/2000, a Directivei nr.2005/68/CE privind reasigurarea".

De asemenea, proiectul de act normativ reglementeaza un termen special de prescriptie de 5 ani, in care Fondul de garantare va putea plati indemnizatiile, despagubirile, comparativ cu termenul general de 3 ani.

Legea nr.503/2004 va fi completata "cu o sectiune noua care sa reglementeze modului de dizolvare si lichidare (voluntara) a societatilor din domeniul asigurarilor, inclusiv a brokerilor de asigurare, necesitate ce a rezultat ca urmare a unor situatii ivite in practica din ultima perioada de timp", se mai precizeaza in expunerea de motive.

#legea falimentului societatilor de asigurare, #modificare lege faliment societati asigurare , #Stiri Legislatie