Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea Big Brother revine? Autoritatile reiau discutiile despre retinerea datelor personale

Legea Big Brother revine? Autoritatile reiau discutiile despre retinerea datelor personale


Ministerul Comunicatiilor a convocat un grup de lucru pe tema retinerii datelor generate sau prelucrate de catre furnizorii de servicii de comunicatii, se mentioneaza intr-un anunt publicat pe site-ul institutiei.

Anuntul vine in contextul recentului atentat terorist din Franta, insa asociatiile de profil sustin ca ministerul foloseste acest pretext pentru a propune restragerea drepturilor fundamentale.

In contextul ultimelor amenintari din Statele Membre UE si al recentului atentat cu caracter terorist din Franta, Ministerul pentru Societatea Informationala a convocat joi, in regim de urgenta, grupul de lucru interinstitutional pentru analiza efectelor concrete in plan national ale hotararii preliminare pronuntata de Curtea de Justitie a Uniunii Europene privind Directiva 2006/24/CE privind retinerea datelor generate sau prelucrate de catre furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice destinate publicului si de modificare a Directivei 2002/58/CE si ale Deciziei CCR nr. 440/2014, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei.

Citeste continuarea articolului "" pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4592 ori