Judecatoarea acuzata ca a primit mita de la Dinel Staicu a fost suspendata din functie

Marti, 20 August 2013, ora 09:43
1654 citiri
Judecatoarea acuzata ca a primit mita de la Dinel Staicu a fost suspendata din functie

Judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) Veronica Cirstoiu a fost suspendata din functie, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale, a decis marti Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Articolul 62 alin.l lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede ca magistratul este suspendat din functie in cazul in care a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa prin ordonanta sau rechizitoriu, scrie Agerpres.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv in urma cu aproximativ doua saptamani pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, Veronica Cirstoiu ar fi primit, prin intermediari, suma de 1,2 milioane euro, pentru a da solutii favorabile in dosare penale, printre care si in cel in care a fost revizuita condamnarea la sapte ani inchisoare a lui Dinel Staicu.

#suspendare judecatoare Veronica Carstoiu, #judecatoare mita Dinel Staicu, #Veronica Carstoiu luare mita, #arestare Veronica Carstoiu , #Stiri Legislatie