Intermediarul mitei catre judecatoarea Cirstoiu ceruse 2,5 milioane de euro de la Dinel Staicu

Luni, 12 August 2013, ora 16:44
1797 citiri
Intermediarul mitei catre judecatoarea Cirstoiu ceruse 2,5 milioane de euro de la Dinel Staicu
Sursa foto: Diacaf.com

Avocata Adriana Dascalu, cea care a intermediat mita catre judecatoarea Veronica Cirstoiu, ii ceruse initial 2,5 milioane de euro lui Dinel Staicu pentru o hotarare favorabila acestuia, insa a primit numai 1,2 milioane de euro, se arata in motivarea judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti la decizia prin care magistratul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

"In perioada august 2011 - ianuarie 2012, Adriana Dascalu a pretins de la S.D. (Dinel Staicu, n.r.) suma de 2.500.000 euro, diminuata, ulterior, la 2.000.000 euro si, apoi, la 1.500.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor Veronica Cirstoiu, P.D. si B.L., judecatori la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I-a penala, pentru a-i determina sa pronunte, in calitate de membri ai aceluiasi complet de judecata, o hotarare favorabila sus-numitului", se arata in motivare.

Adriana Dascalu a primit, in ianuarie 2012, o prima transa de 1.200.000 euro din folosul pretins si a convenit ca diferenta de 300.000 euro sa ii fie remisa la o data ulterioara celei la care instanta de judecata urma sa pronunte admiterea contestatiei in anulare formulate de Dinel Staicu.

"Cu toate acestea, desi prin decizia penala nr. 381/22.02.2012 pronuntata de completul de judecata compus din cei trei magistrati anterior mentionati a fost admisa contestatia in anulare formulata de S.D., acesta nu a mai remis faptuitoarei Dascalu Adriana diferenta de 300.000 euro", precizeaza judecatorii.

Adriana Dascalu a povestit unui investigator sub acoperire ca a fost stabilit un semn cu magistrata Cirstoiu, prin care aceasta sa transmita faptul ca este de acord cu mita, in urma acestui semn investigatorul urmand sa remita suma de 100.000 de euro pentru solutionarea favorabila a unui dosar.

"Pentru transmiterea semnului, invinuita Dascalu Adriana a mentionat ca s-a convenit sa mearga impreuna cu investigatorul sub acoperire, in dimineata de 17 iulie, la sediul Curtii de Apel Bucuresti, in sala de sedinta in care se va afla completul din care face parte judecatorul Cirstoiu Veronica. Dascalu Adriana a specificat ca 'semnul' ce va fi transmis va consta in aceea ca, dupa aproximativ cinci minute din momentul in care ea si investigatorul sub acoperire vor intra in sala de sedinta, judecatorul Cirstoiu Veronica isi va aranja cu ambele maini parul in zona superioara a capului, dupa care le va zambi", se arata in motivare.

Magistratii mai arata ca dupa primirea acestui "semn", conform celor stabilite de catre Adriana Dascalu, investigatorul sub acoperire ar fi trebuit sa ii remita suma de 100.000 euro.

O alta acuzatie in acest dosar consta in aceea ca, la inceputul lunii iulie 2013, Adriana Dascalu a pretins, prin intermediul denuntatoarei R.I.A., suma de 150.000 euro de la Dinel Staicu, prevalandu-se de influenta pe care a sustinut ca o au judecatorii M.S., Cirstoiu Veronica si U.E., de la Curtea de Apel Bucuresti pentru fraudarea sistemului informatic ECRIS, in vederea "dirijarii" la un complet favorabil a unui dosar DNA, in momentul sesizarii instantei anterior mentionate pentru judecarea fondului respectivei cauze, precum si in scopul facilitarii pronuntarii unei hotarari favorabile inculpatilor S.M. (Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu, n.r.) si R.I.A.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv, vineri noapte, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Cei doi au declarat recurs la aceasta decizie, ce va fi judecat miercuri de instanta suprema.

#mita Veronica Cirstea, #motivare Curtea Apel Cirstea, #dosar mita judecatoare Cirstea , #Stiri Legislatie