Independenta justitiei in Romania: Cum stam fata de alte tari din UE si ce cred cetatenii

Marti, 18 Martie 2014, ora 13:04
1955 citiri
Independenta justitiei in Romania: Cum stam fata de alte tari din UE si ce cred cetatenii

Perceptia romanilor despre independenta justitiei se situeaza la unul dintre cele mai scazute niveluri din UE, raportat la perioada 2012-2013, dar inregistrand totusi o crestere fata de 2010-2012, conform celui de-al doilea tablou de bord al UE privind justitia, dat publicitatii luni de CE.

Perceptia cetatenilor cu privire la gradul de independenta al justitiei este mai scazuta doar in Bulgaria si Slovacia. La acest capitol, in fruntea clasamentului se afla Finlanda, Irlanda si Marea Britanie.

Acest indicator a fost evaluat, la nivelul UE, in urma unui sondaj in care respondentii au trebuit sa raspunda la intrebarea: "In ce masura sistemul judiciar din tara dumneavoastra este independent fata de influentele venite din partea membrilor Guvernului, a cetatenilor sau a firmelor?". Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de firme reprezentand principalele sectoare ale economiei.

Conform tabloului de bord al UE, in 2012, in ierarhia eficientei sistemelor de justitie, ...citeste mai departe despre "Independenta justitiei in Romania: Cum stam fata de alte tari din UE si ce cred cetatenii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#independenta justitie Romania, #raport comisia europeana justitie romania , #Stiri Legislatie