Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitele pentru veniturile din salarii vor fi platite trimestrial, in cazul microintreprinderilor

Impozitele pentru veniturile din salarii vor fi platite trimestrial, in cazul microintreprinderilor

Impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii vor fi platite din acest an trimestrial, in cazul microintreprinderilor si persoanelor fizice cu activitati independente, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). In cazul asociatiilor, funadatiilor sau a altor entitati, cu exceptia institutiilor publice, depunerea declaratiilor fiscale si plata impozitelor pe salarii va fi realizata anual, pana la data de 25 a lunii ianuarie a anului urmator.

Masura a fost aprobata prin ordonanta Guvernului 35/2006, care completeaza Codul de procedura fiscala, astfel ca, incepand cu 1 ianuarie 2007, s-au modificat termenele de depunere a declaratiilor privind impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii si implicit termenele de plata.

Schimbarea termenelor de plata a acestor impozite are ca scop ca scop eficientizarea administrarii impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, in sensul reducerii cheltuielilor de administrare a unor contribuabili cu contributie bugetara nesemnificativa, tinand cont si de interesele contribuabililor, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 826 ori