Guvernul reclama la CSM si DNA un judecator care a admis, ilegal, executarea statului

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 15:40
1916 citiri
Guvernul reclama la CSM si DNA un judecator care a admis, ilegal, executarea statului

Guvernul va sesiza CSM, DNA si Inspectia Judiciara impotriva unui judecator care a admis, fara sa existe o hotarere definitiva si irevocabila, cererea unui executor judecatoresc de a executa silit statul intr-un proces privind un teren retrocedat unui cesionar si evaluat la circa 40 milioane euro.

Sesizarea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Inspectia Judiciara va fi depusa impotriva judecatorului Viorela Isabela Ferentz de la Judecatoria sectorului 3 Bucuresti care a admis aceasta cerere, dupa ce executorul judecatoresc mai incercase de cinci ori, de fiecare data fara succes, sa obtina castig de cauza la sectoarele 1 si 2, a declarat premierul Victor Ponta.

Executarea silita a fost solicitata pentru un teren de 40 hectare din carterul constantean Anadalchioi evaluat la aproximativ 40 milioane euro, evaluare pe care Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a contestat-o in instanta. La momentul la care judecatorul a admis cererea de executare silita a ANRP, procesul nu se incheiase, a precizat premierul.

"Este vorba de mostenitori ai unui teren din Anadalchioi, evaluat de instanta, evaluator, la aproximativ 40 milioane euro, chiar daca nu este pe Coasta de Azur.

Suntem in proces, avem termen la instanta in luna noiembrie, insa executorul judecatoresc - evident aici e vorba de un cesionar - nu stiu pe ce criteriu desi e prevazut foarte clar in lege ca e posibil la momentul la care hotararea ramane definitiva si irevocabila, in februarie 2013 a introdus cerere de executare silita la sectorul 1, dar i-a fost respinsa, in martie a introdus aceeasi cerere la sectorul 1 si i-a fost respinsa, in februarie la Judecatoria sectorului 2 respins, in martie respins la sectorul 2, in martie din nou respins la sectorul 2 si, dupa ce a incercat la cinci judecatori si i-a fost respinsa cererea, a gasit judecatorul cel bun: Judecatoria sectorului 3 admite cererea, desi nu e definitiva si irevocabila hotararea, incuviinteaza executarea silita a ANRP, deci a statului roman", a relatat Ponta.

El a precizat ca Ministerul Justitiei va face sesizare la Inspectia Judiciara si CSM, iar Guvernul se va adresa DNA impotriva judecatorului Viorela Isabela Ferentz de la Judecatoria sectorului 3, care a admis, ilegal in opinia premierului, cererea executorului in favoarea unui cesionar care nu dispune de o hotarare definitiva a instantei.

#reclamatie guvern judecator, #executare ilegala stat roman, #reclamatie CSM judecator Ferentz, #sesizare DNA Viorela Ferentz , #Stiri Legislatie