Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gheorghe Copos vrea sa modifice Legea societatilor comerciale

Gheorghe Copos vrea sa modifice Legea societatilor comerciale
Modificarea Legii societatilor comerciale reprezinta unul dintre obiectivele principale ale ministrului de stat Gheorghe Copos, acest proiect urmarind atat alinierea legislatiei mediului de afaceri romanesc la acquis-ul comunitar, cat si adaptarea la standardele Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) privind guvernarea corporativa.Ministrul de stat Gheorghe Copos a avut marti, la sediul Guvernului, trei runde de discutii privind proiectul de modificare a Legii societatilor comerciale: cu reprezentantii patronatelor romane, cu cei ai investitorilor straini in Romania si cu cei ai camerelor de comert si industrie.
Intalnirile, desfasurate in conformitate cu obligatia de a se consulta cu reprezentantii mediului de afaceri, pe care vicepremierul si-a asumat-o in declaratia din 22 februarie ac, au avut drept scop armonizarea punctelor de vedere ale tuturor participantilor, in intentia de a elabora un proiect de lege viabil.

Proiectul de act normativ este supus dezbaterii publice pana pe data de 7 martie ac. El cuprinde reglementari noi, dintre care pot fi enumerate armonizarea cu prevederile legislatiei comunitare privind infiintarea si activitatea societatilor comerciale, guvernarea corporativa, protectia actionarilor, infiintarea si functionarea societatilor comerciale de tip holding, constituirea arhivelor electronice si inmatricularea online a societatilor comerciale, posibilitatea ca o societate pe actiuni sa aiba doar doi actionari.

Pe parcursul celor trei intalniri s-a convenit ca, in termenul fixat, participantii sa-si prezinte opiniile si sa formuleze propuneri cu privire la proiectul de lege supus dezbaterii publice. Toate aceste opinii si propuneri vor fi discutate in cadru public, in data de 9 martie ac.
Pana atunci, orice persoana interesata poate face propuneri scrise privind modificarea Legii societatilor comerciale.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 662 ori