Furt de proprietate intelectuala in valoare de 14 miliarde ROL

Miercuri, 01 Februarie 2006, ora 11:34
1394 citiri

Un caz neobisnuit de furt a avut loc la Oradea. Trei asociati ai unei firme de soft sunt acuzati ca au piratat un program de calculator si l-au modificat ulterior pentru a-l vinde. Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat dosarul impotriva lui J.C. (36 de ani), din Cluj Napoca, Z.L. (44 de ani) si K.S. (34 de ani), ambii din Oradea.

Cei trei au fost cercetati intre 7 aprilie 2005 si 26 ianuarie 2006, fiind acuzati de A"realizarea in scopuri comerciale de marfuri pirat si reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor de calculatorA".

Cei trei, administratori ai unei societati comerciale din Cluj Napoca, au reprodus si au comercializat ilegal copii ale unui program de calculator. Ei l-au adaptat si tradus in limba romana, cu toate ca programul era proprietatea unei firme oradene - titulara dreptului de autor.

Valoarea prejudiciului cu care societatea din Oradea se considera a fi pagubita se ridica la suma de 14 miliarde lei vechi. Pedeapsa prevazuta de lege pentru piraterie informatica este inchisoare de la 3 la 5 ani.

Mircea STROE

AMOS News - Agentie independenta de presa