Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele isi pot certifica declaratiile fiscale, desi normele lipsesc. Cum se aplica masura

Firmele isi pot certifica declaratiile fiscale, desi normele lipsesc. Cum se aplica masura


Contribuabilii pot opta din februarie pentru certificarea tuturor declaratiilor fiscale, chiar daca pana in prezent nu au fost aprobate normele de aplicare a acestei proceduri. Inainte insa de a face o astfel de alegere, firmele trebuie sa cantareasca avantajele si dezavantajele. Apoi, daca decid sa certifice declaratiile, atunci acestia trebuie sa pregateasca anumite documente care vor fi analizate de consultantii fiscali.

Daca vor, contribuabilii isi pot certifica toate declaratiile fiscale, incepand cu 28 februarie 2014, conform OUG nr. 8/2014, prin care a fost modificat Codul de procedura fiscala. Mai exact, prin acest act normativ a fost abrogat alineatul 5 al articolului 83 din CPF, dar a fost introdus Articolul 831 "Certificarea declaratiilor fiscale depuse la organele fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala".

Citeste mai multe despre Firmele isi pot certifica declaratiile fiscale, desi normele lipsesc. In ce conditii se aplica aceasta masura? pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2645 ori