Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microintreprinderile depun trei declaratii in plus la Fisc in martie

Microintreprinderile depun trei declaratii in plus la Fisc in martie


Firmele obligate sa devina microintreprinderi de la 1 februarie au de indeplinit in aceasta perioada fiscala cu trei obligatii declarative mai mult decat de obicei. Termenul-limita pentru transmiterea formularelor expira luni, 25 martie.

De la 1 februarie toate societatile comerciale cu capital privat care au realizat venituri de pana la 65.000 de euro in 2012, indiferent de numarul de salariati, au fost obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor chiar daca pana in acel moment erau platitoare de impozit pe profit.

Practic, de la 1 februarie, nicio societate privata cu venituri sub plafonul amintit sau nou-infiintata nu a mai putut plati 16% impozit pe profit, toate fiind fortate sa aplice regimul fiscal al microintreprinderilor, care presupune plata unui impozit de 3% pe veniturile realizate.

Cititi mai multe despre Firmele devenite obligatoriu micointreprinderi depun trei declaratii in plus la Fisc in aceasta luna pe Avocatnet

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2437 ori