Firmele ar putea fi dizolvate daca nu isi depun la timp bilanturile

Joi, 17 Iulie 2014, ora 16:40
1586 citiri
Firmele ar putea fi dizolvate daca nu isi depun la timp bilanturile

Dizolvarea firmelor ar putea fi pronuntata de tribunal in noi situatii, se precizeaza intr-un proiect de act normativ care ar putea modifica Legea societatilor comerciale. Potrivit documentului lansat recent in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei, firmele care nu indeplinesc anumite obligatii, ar putea risca sa fie dizolvate la cererea oricarei persoane interesate, precum si a Registrului Comertului. De asemenea, acelasi document stabileste noi reguli si in ceea ce priveste lichidarea si radierea firmelor.

Legea societatilor comerciale nr. 31/1990 ar putea fi modificata printr-un proiect de lege, lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Justitiei. Documentul imbunatateste procedurile de dizolvare, lichidare si radiere, inclusiv prin corelarea cu dispozitiile Noului Cod al insolventei, facilitandu-se solutionarea cu celeritate a cererilor care privesc aceste proceduri, se mentioneaza in expunerea de motive a proiectului.

Citeste mai multe despre Modificari la Legea societatilor comerciale: Firmele ar putea fi dizolvate daca nu isi depun la timp bilanturile pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#registrul comertului, #legea societatilor comerciale, #legea societatilor comerciale modificata , #Stiri Legislatie