Fara notificari la ANRC

Vineri, 05 August 2005, ora 01:22
1092 citiri

Cei care intentioneaza sa furnizeze retele sau servicii private de comunicatii electronice care utilizeaza frecvente radioelectrice nu mai au obligatia de a notifica Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.Acestia se pot adresa acum direct Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) pentru a obtine licenta de utilizare a frecventelor radioelectrice, fara a mai fi necesara depunerea in prealabil a notificarii la ANRC. Dupa obtinerea licentei de utilizare a frecventelor radioelectrice, furnizorii pot incepe furnizarea efectiva a retelelor sau serviciilor private de comunicatii electronice.

Retelele private de comunicatii electronice sunt acele retele utilizate exclusiv pentru nevoi proprii, folosite de regula pentru comunicarea intre angajatii aceleiasi companii. Printre cele mai des utilizate tipuri de retele private se regasesc: statiile de emisie receptie utilizate de companii pentru comunicarea intre angajati, retelele radio in serviciul mobil maritim utilizate pentru a facilita comunicarea intre nave precum si intre nave si tarm in cadrul aceleiasi firme si legaturile radio dintre studioul unui post de radio si emitatorul acestuia.

Conform aceleiasi legi, toti furnizorii de retele sau servicii private de comunicatii electronice vor avea in mod automat drepturile si obligatiile prevazute in autorizatia generala, pe intreaga perioada a furnizarii efective a retelelor sau serviciilor private de comunicatii electronice.

Jurnalul National