Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Este necesara facturarea dobanzii penalizatoare?

Este necesara facturarea dobanzii penalizatoare?


Firmele au dreptul sa perceapa dobanzi penalizatoare partenerilor contractuali care nu achita la timp bunurile sau serviciile achizitionate, in baza Legii nr. 72/2013. In situatia in care ei percep aceste dobanzi, trebuie sa emita facturi? Iata care este raspunsul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Legea nr. 72/2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata a unor sume de bani rezultand din contracte incheiate intre profesionisti si intre acestia si autoritati contractante, aflata in vigoare din 5 aprilie 2013 si care a transpus in legislatia nationala prevederile Directivei 2011/7/CE privind combaterea intarzierii la plata in tranzactiile comerciale (pe care Romania era obligata sa o implementeze in legislatia autohtona pana in 16 martie 2013), stabileste termene de plata si o dobanda penalizatoare care se aplica in cazul contractelor incheiate intre firme.

Citeste mai multe despre Fiscul raspunde: Este necesara facturarea dobanzii penalizatoare prevazuta de Legea nr. 72/2013 pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3754 ori