Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Drepturile angajatilor: ce trebuie sa primeasca obligatoriu fiecare salariat de la angajatorul sau

Drepturile angajatilor: ce trebuie sa primeasca obligatoriu fiecare salariat de la angajatorul sau


Legislatia muncii in vigoare prevede acordarea anumitor drepturi salariatilor. Unele drepturi se stabilesc prin negociere la contractul colectiv de munca, incheiat intre angajator si sindicat sau reprezentantii lucratorilor, contract care se inregistreaza obligatoriu de catre angajator la Directia judeteana de munca, solidaritate sociala si familie.

Daca salariatii nu sunt organizati in sindicat sau acestia nu si-au desemnat reprezentanti pentru negocierea colectiva, drepturile de personal se stabilesc prin negociere individuala intre angajator si lucratori, la semnarea contractului individual de munca.

Contractele individuale de munca si conventiile de prestari servicii, incheiate intre angajator si lucratori, se inregistreaza la Inspectoratul teritorial de munca.

Cititi mai multe despre Drepturile angajatilor: ce trebuie sa primeasca obligatoriu fiecare salariat de la angajatorul sau pe Avocatnet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2831 ori