Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu ce justifica microintreprinderile activitatile de consultanta si management

Cu ce justifica microintreprinderile activitatile de consultanta si management


Desi firmele care desfasoara activitati din consultanta si management pot sa plateasca de la inceputul anului impozit pe veniturile microintreprinderilor, definirea acestor activitati nu este tocmai simpla, in conditiile in care ele au un inteles general. Insa, atunci cand firmele trebuie sa vina cu dovezi in fata Fiscului pentru a justifica activitatile de consultanta si management, lucrurile sunt mai clare, sustine Mitel Spataru, Tax Manager, Finexpert.

Din 1 ianuarie 2014, microintreprinderile trebuei sa indeplineasca o noua conditie obligatorie pentru a plati impozit de 3% pe venituri, respectiv trebuie sa obtina venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de 80% din veniturile totale.

In aceste conditii si firmele care obtin venituri din consultanta si management pot plati impozit pe veniturile microintreprinderilor, desi vechea legislatie nu permitea acest lucru, cu conditia ca veniturile respective sa nu depaseasca 20% din veniturile totale.

Citeste mai multe despre Cu ce justifica microintreprinderile activitatile de consultanta si management pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2282 ori