Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contrafacerea si concurenta neloiala, atentate majore la siguranta economiei nationale

Contrafacerea si concurenta neloiala, atentate majore la siguranta economiei nationale


Cotidianul.ro invita companii si oameni de afaceri, lideri ai companiilor din industria alimentara, cosmetice, confectii si moda, productie si distributie, retail si asociatii ale consumatorilor finali sa se alature demersului de prevenire si combatere a concurentei neloiale si evaziunii fiscale cauzate de contrafacere.

Pe 18 septembrie, Hotell Pullman Bucuresti, va gazdui conferinta marca Cotidianul.ro, in cadrul careia factori de decizie din administratia centrala, cu competente in domeniul combaterii contrafacerii, reprezentanti din top managementul companiilor afectate de acest fenomen vor explica cum poate un produs contrafacut sa fie recunoscut, cum pot companiile sa se fereasca de acest fenomen si vor aduce solutii pentru impiedicarea acestuia.

Contrafacerea reprezinta o activitate ilegala de producere si realizare a unor marfuri care imita un produs original, protejat prin marca, design (aspectul exterior) sau brevet de inventie, cu intentia de a insela cumparatorul si care in ultimii ani a capatat o amploare alarmanta.

Printre cei care s-au alaturat initiativei Cotidianul.ro se numara Maria Grapini, Europarlamentar Parlamentul European, Marius Alexandru Dunca, Presedinte ANPC, precum si reprezentanti ai Ministerului Economiei, Consiliuliului Concurentei, OSIM, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Directiei de Supraveghere si Control Vamal, Camerei de Comert Italiane pentru Romania, Camerei de Comert Bilaterale Japonia - Romania si ai Asociatiei Anticontrafacere REACT International, reprezentata de av. Gabriel Turcu.

Printre subiectele dezbatute se pot mentiona: contrafacerea, cauza a dezindustrializarii UE, rolul autoritatii vamale in asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala, prevenirea si contracararea contrafacerilor, falsificarea si activitatea evazionista prin contrabanda cu alcool, cooperarea dintre autoritati si mediul de afaceri pentru combatarea actelor de contrafacere si nu numai.

Parteneri si speakeri in cadrul evenimentului: Jean Valvis, Presedinte-Director General Valvis Holding si Nawaf Salameh, Presedinte si CEO al Alexandrion Grup Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3047 ori