Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul de munca, singura optiune pentru a angaja un salariat. Ce riscuri presupun alte tipuri de contracte?

Contractul de munca, singura optiune pentru a angaja un salariat. Ce riscuri presupun alte tipuri de contracte?


Contractul individual de munca (CIM) este singura varianta prin care un salariat poate lucra pentru un angajator. Contractul de prestari servicii si cel de drepturi de autor pot aduce beneficii pentru ca reduc mult din contributiile platite, dar utilizarea lor este extrem de riscanta.

Daca inspectorii recalifica munca prestata de o persoana, respectiv o considera angajat in loc de colaborator cu un contract de prestari servicii, atunci amenzile platite de angajatori pot ajunge pana la 20.000 de lei de persoana.

Contractul individual de munca (CIM) este cel in temeiul caruia o persoana fizica presteaza munca pentru si sub autoritatea unui angajator, in schimbul unei remuneratii denumita salariu, potrivit Codului muncii.

Cititi continuarea articolului Contractul de munca, singura optiune pentru a angaja un salariat. Ce risti si ce castigi daca folosesti alte tipuri de contracte?

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2033 ori