Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractele de preinchiriere pot fi reziliate daca imobilul nu este predat la timp

Contractele de preinchiriere pot fi reziliate daca imobilul nu este predat la timp

Companiile care au incheiat un contract de preinchiriere au dreptul sa rezilieze contractul dupa o luna de zile, daca dezvoltatorul nu a predat imobilul in termenul stabilit, aceasta fiind de obicei perioada de gratie acordata de chiriasi, a declarat reprezentantul DTZ, Mihai Plaesu.

Chiriasul poate fi scutit de la plata chiriei intre o zi si trei zile, pentru fiecare zi de intarziere a dezvoltatorului, in functie de contractul incheiat intre chirias si dezvoltator.

Reprezentantul DTZ Echinox spune ca in general nu se ajunge in astfel de situatii, intrucat constructorul isi ia o marja de timp de circa sase luni in ceea ce priveste termenul de predare a lucrarii. Cele mai multe contracte au fost reziliate in prima faza a proiectului, cand dezvoltatorul nu a respectat data de incepere a lucrarilor, fie din cauza ca nu a primit la timp autorizatia de constructie, fie nu a avut suficiente fonduri pentru inceperea lucrarilor, a explicat Mihai Plaesu.

Contractul mai poate fi reziliat in cazul in care imobilul care este predat nu dispune de dotarile tehnice inscrise in contractul de preinchiriere. Chiriasul vine cu un expert in domeniu care va face verificarea imobilului, iar daca deficientele inregistrate nu sunt foarte mari, poate negocia un pret mai mic, a explicat reprezentantul DTZ.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este, din noiembrie 2002, reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1135 ori