Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Codul Muncii, modificat: Salariatii pot fi asistati de un avocat in timpul cercetarii disciplinare

Codul Muncii, modificat: Salariatii pot fi asistati de un avocat in timpul cercetarii disciplinare


Salariatii cercetati disciplinar vor avea posibilitatea de a apela la serviciile unui avocat pentru a se apara in fata angajatorului, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial si care a intrat deja in vigoare. Aceasta in conditiile in care vechile reglementari stabileau ca ei puteau fi asistati doar de un reprezentant al sindicatului constituit la nivelul unitatii angajatoare. Afla din materialul de mai jos cum va ajuta, in mod concret, consultanta oferita de avocat, precum si care sunt avantajele si dezavantajele de a fi asistati de un specialist in cursul cercetarii disciplinare.

Salariatii care incalca normele legale, contractul individual de munca sau dispozitiile superiorilor pot fi sanctionati disciplinar de angajator, printre pedepse numarandu-se retrogradarea din functie, reducerea salariului de baza cu pana la 10% sau chiar desfacerea contractului de munca. Aceste sanctiuni se aplica, insa, doar in urma unei cercetari disciplinare prealabile si in baza unei decizii de sanctionare care trebuie sa contina o serie de elemente obligatorii prevazute de Codul muncii.

Citeste mai multe despre Codul Muncii, modificat: Salariatii pot fi asistati de un avocat in timpul cercetarii disciplinare pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1935 ori