Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine trebuie sa depuna bilanturile pentru 2012 pana la finalul lunii aprilie?

Cine trebuie sa depuna bilanturile pentru 2012 pana la finalul lunii aprilie?


Desi termenul general pentru depunerea situatiilor financiare aferente anului trecut este 30 mai 2013, exista o categorie de contribuabili care trebuie sa indeplineasca aceste obligatii declarative cu o luna mai devreme.

Obligatia de a depune situatiile financiare corespunzatoare anului 2012 pana la data de 30 aprilie 2013 o au persoanele juridice fara scop patrimonial.

Printre acestea se numara asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, precum si altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale. De la aceasta regula fac exceptie doar persoanele juridice fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla, ele neavand obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Conform reglementarilor legale, aprobate prin Ordinul MFP nr. 40/2013, publicat in luna ianuarie, termenul de depunere al situatiilor financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial, la unitatile teritoriale ale MFP este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Dupa calculele noastre, acest termen expira in 30 aprilie 2013.

Citeste mai multe despre Cine trebuie sa depuna bilanturile pentru 2012 pana la finalul lunii aprilie? pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1513 ori