Ce solutii legale ai la indemana, daca vrei sa iesi dintr-un contract pagubitor

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 15:10
1471 citiri
Ce solutii legale ai la indemana, daca vrei sa iesi dintr-un contract pagubitor

Respectarea intelegerii cu partenerii comerciali, oricare ar fi forma pe care o imbraca acest acord, este una din regulile pe care se bazeaza orice economie functionala. Aceasta regula se traduce in plan juridic prin forta obligatorie a contractului - o data ce si-a dat acordul, partea unui contract are o obligatie juridica sa-si indeplineasca obligatiie asumate, si nu doar o simpla obligatie morala.

Desi acest principiu este, fara indoiala, unul din fundamentele unui climat comercial sanatos, exista si situatii exceptionale in care tocmai aplicarea lui in mod rigid poate afecta relatiile comerciale si in care se justifica anumite ajustari ale acestuia.

Situatia tipica este cea in care se cumpara un bun sau un serviciu, iar furnizorul de bunuri sau prestatorul de servicii, desi nu livreaza bunul/nu presteaza serviciul (in totalitate sau in parte) potrivit clauzelor contractuale, pretinde plata intregului pret la scadenta. In teorie, contractul il obliga pe beneficiar sa-si onoreze obligatiile de plata, ceea ce evident ar fi inechitabil si i-ar aduce prejudicii.

Citeste mai multe despre Ce solutii legale ai la indemana, daca vrei sa iesi dintr-un contract pagubitor pe Avocatnet.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iesire contract pagubitor, #forta obligatorie contract, #obligatii juridice contracte , #Stiri Legislatie