Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CCR a decis: Sedinta de informare privind avantajele medierii nu mai este obligatorie

CCR a decis: Sedinta de informare privind avantajele medierii nu mai este obligatorie


Justitiabilii care vor sa inceapa un proces nu mai sunt obligati ca, inaintea introducerii in instanta a cererii de chemare in judecata, sa treaca pe la mediator pentru a fi informatii cu privire la avantajele medierii.

Aceasta intrucat Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, printr-o hotarare publicata astazi in Monitorul Oficial, ca obligativitatea participarii la informarea despre avantajele medierii este o reglementare neconstitutionala, intrucat reprezinta o ingradire a accesului liber la justitie.

Sedinta de informare privind medierea a devenit obligatorie incepand cu anul 2013, in baza Legii nr. 115/2012: "Art. 2. (1). Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind medierea, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege".

Citeste mai multe despre CCR a decis: Sedinta de informare privind avantajele medierii nu mai este obligatorie pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1747 ori