Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS va scoate la vanzare activele firmelor care intarzie sa-si plateasca datoriile

AVAS va scoate la vanzare activele firmelor care intarzie sa-si plateasca datoriile
Pana in prezent, din totalul de 2.700 miliarde lei datorate Electrica si Distrigaz, autoritatea de privatizare a recuperat doar 16 miliarde.Blocarea conturilor de catre AVAS va fi mentinuta pana la recuperarea sumelor datorate. "Pentru cei care nu vor intelege ca aceste datorii trebuie platite vom trece, daca va fi nevoie, si la alte masuri de executare silita, precum vinderea unor active sau chiar a societatilor in intregime", a declarat presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea. Ca urmare a masurii blocarii conturilor debitorilor la Distrigaz si Electrica, saptamana trecuta AVAS a recuperat 16 miliarde de lei. Valoarea totala a sumelor aferente creantelor comerciale supuse recuperarii prin poprire de conturi este de 269.916.129 RON (aproape 2.700 miliarde lei vechi).
O serie de societati comerciale ale caror conturi au fost poprite au platit datoriile restante, iar altele au achitat o parte din suma, urmand ca restul sa fie rambursat conform unui grafic de esalonare. Saptamana trecuta, AVAS a blocat conturile a 1.094 debitori preluati de la Distrigaz si Electrica.

Adevarul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 813 ori