Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arbitrul pensiilor a aprobat norma privind provenienta capitalului social

Arbitrul pensiilor a aprobat norma privind provenienta capitalului social

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, miercuri, norma privind provenienta capitalului social al unei societati de pensii private, a anuntat, joi, institutia.

Norma aprobata reglementeaza conditiile privind constituirea capitalului social al unei societati de pensii. CSSPP mai impune, prin noua norma, prevederi referitoare la modificarea capitalului social al administratorului de fonduri de pensii administrate privat, in sensul majorarii sau reducerii acestuia.

Actul normativ va fi transmis spre publicare in Monitorul Oficial, iar dupa publicarea in Monitor, norma urmeaza sa fie afisata si pe site-ul institutiei, a anuntat Comisia.

In proiectul de norma privind provenienta capitalului social, publicat anterior, CSSPP instituie obligatia ca fondatorii unei societati de pensii sa subscrie si sa verse integral, exclusiv in numerar, la momentul constituirii, un capital social minim reprezentand echivalentul in lei al sumei de 4 milioane euro. Sursele sumelor destinate constituirii capitalului social al societatii de pensii vor trebui sa indeplineasca conditiile stabilite de Comisie.

De asemenea, acelasi proiect de norma contine prevederi referitoare la modificarea capitalului social al administratorului de fonduri de pensii administrate privat, in sensul majorarii sau reducerii acestuia.

"Majorarea sau reducerea capitalului social se va face cu respectare prevederilor Legii 31/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu respectarea procedurii prevazute in reglementarile Comisiei", se arata in proiectul de norma al CSSPP.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 830 ori