Ajutoarele sociale cresc de la 1 iulie. OUG care prevede acest lucru, publicata

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 11:45
2095 citiri
Ajutoarele sociale cresc de la 1 iulie. OUG care prevede acest lucru, publicata
Sursa foto: Evenimentul zilei

Nivelul lunar al venitului minim garantat va fi majorat cu aproximativ 13%, in doua transe, conform unui act normativ publicat miercuri in Monitorul Oficial. Masura a fost anuntata si de premierul Victor Ponta, acesta punctand ca autoritatile au capacitatea financiara de a majora ajutoarele sociale pentru a compensa cresterea preturilor la energie.

Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat si Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei au fost modificate, dupa ce o ordonanta de urgenta in acest sens a fost publicata recent in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 287, din 21 mai 2013.

Este vorba despre Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 42/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, precum si pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, act normativ ce stabileste ca nivelul venitului minim garantat, precum si cuantumul lunar al alocatiei pentru sustinerea familiei vor creste, in doua transe, prima data de la 1 iulie 2013 si a doua oara, din 1 ianuarie 2014.

"Decizia Guvernului de a modifica venitul minim garantat si alocatia pentru sprijinul familial, in sensul cresterii substantiale a acestora, este o masura de protectie sociala fata de liberalizarea graduala a pretului la energie electrica si la gaze naturale. Aceasta liberalizare, dupa cum stiti, va avea loc intr-un interval de timp determinat, intre 3 si 6 ani, dar masurile se iau incepand cu 1 iulie", a declarat recent Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget.

Citeste integral articolul pe Avocatnet.

#crestere ajutoare sociale, #legislatie ajutoare sociale, #venit minim garantat , #Stiri Legislatie