Senatorul PSD Marius Sorin Bota ii cere lui Boc sa-l remanieze pe Berceanu

Luni, 23 August 2010, ora 17:17
1622 citiri
Senatorul PSD Marius Sorin Bota ii cere lui Boc sa-l remanieze pe Berceanu

Senatorul PSD Marius Sorin Bota ii cere premierului Boc, printr-o scrisoare deschisa, sa il inlocuiasca din functie pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, deoarece nu a dus la capat nici un proiect nou, propriu, si este incapabil sa atraga fonduri europene, informeaza NewsIn.

"Stimate domnule Prim-ministru, cat de mult si cat de des doriti sa va umpleti de penibil datorita situatiilor in care va taraste ministrul incompetent al transporturilor? Dupa cum cred ca ati putut constata, doi ministri din partidul dumneavoastra au fost la conducerea ministerului in ultimii cinci ani si va informez, cu tot respectul functiei pe care o detineti, ca niciunul nu a pornit macar un proiect care sa va dea dreptul sa va laudati ca fiind o mare realizare. Sigur sunt de apreciat pe care vi le prezinta ca facand parte din de mari dimensiuni pe care le inaugurati cu mare pompa si risipa din banul public, ca pe marete realizari ale victoriei dreptei in Romania, unele dintre ele surpandu-se chiar la momentul inaugurarii. Mai lipseste ca acest ministru sa va invite la inaugurarea inchiderii drumurilor pline de gropi, mai ales din Ardeal, sau a tronsoanelor de cale ferata pe care trenul nu mai poate circula", ii scrie Bota premierului.

Senatorul ii cere lui Boc sa ia decizia "istorica" si sa-l inlocuiasca pe Berceanu din functie.

"Sper totusi ca, citind aceasta scrisoare sa intelegeti ca e momentul de a lua in septembrie o decizie istorica atat pentru tara, cat si pentru partidul pe care il conduceti, aceea de a-l schimba din functie pe acest ministru incompetent al transporturilor", se mai arata in scrisoarea lui Bota.

Social-democratul ii reproseaza lui Berceanu ca nu are realizari la minister si ca nu a atras fonduri europene.

"Asa cum am subliniat, toate proiectele pe care reuseste sa le finalizeze sunt incepute din perioada guvernarii PSD, nu exista nici un proiect nou, gandit, finantat si inceput de ministrii pe care dumneavoastra i-ati inscaunat, iar in ceea ce priveste utilizarea banilor nerambursabili din fonduri europene, fiti convins domnule Prim-ministru ca nici in acest an nu vom trece bariera celor 2% fonduri utilizate in toata infrastructura de transport (rutier, feroviar, aeroportuar si naval)", se mai arata in scrisoarea deschisa a sefului departamentului Transporturi al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu remaniere fonduri ue , #Senat