PDL ar putea vota o noua motiune daca Guvernul nu face tot ce a promis

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 17:00
1302 citiri
PDL ar putea vota o noua motiune daca Guvernul nu face tot ce a promis

Liderul senatorilor PDL, Traian Igas, a declarat, miercuri, ca, daca Guvernul nu-si va indeplini pana la capat angajamentele de reducere a personalului si a cheltuielilor, atunci este posibil sa fie "retrait" scenariul in care parlamentari democrat-liberali au votat in favoarea motiunii de cenzura.

"A fost o intelegere intre Guvern si parlamentarii PDL, la o intalnire, in care noi sustinem in continuare Guvernul, cu conditia ca Guvernul sa treaca la masuri rapide si eficiente. Noi am respectat partea noastra si doleanta noastra este ca Guvernul, ministrii sa respecte ce si-au asumat public. In conditiile in care lucrurile decurg asa cum am discutat, sunt convins ca niciun alt coleg nu va avea nimic de obiectat. Daca nu se va intampla acest lucru, e greu de crezut ca vor fi colegi intelegatori", a declarat Traian Igas, pentru MEDIAFAX.

El a adaugat ca, in acest caz, este posibil sa fie retrait scenariul in care parlamentari ai PDL sa aiba alte optiuni la o noua motiune de cenzura.

"E posibil sa retraim un scenariu in care colegi sa aiba alte trairi decat mi-as dori", a explicat Igas, intrebat daca s-ar putea repeta situatia de la motiunea de cenzura precedenta in care au fost parlamentari PDL care au votat in favoarea acesteia.

Traian Igas a spus ca, inainte de inceputul sesiunii parlamentare, deputatii si senatorii au o intalnire cu conducerea partidului, cu Guvernul, in care vor fi discutate toate masurile luate de Executiv.

El a adaugat ca Guvernul s-a angajat in fata parlamentarilor partidului sa reduca numarul de angajati din sistemul buget, cheltuielie si ca vor afisa public veniturile angajatilor.

"Parte din aceste lucruri au fost indeplinite, putem vedea cat castiga angajatii Guvernului, Guvernul a trecut la reducerea numarului secretarilor de stat, al subprefectilor. Sunt pasi pe care Guvernul a inceput sa-i faca, dar trebuie sa mearga pana la capat", a aratat Igas.

Cinci deputati si un senator PDL au votat in favoarea motiunii de cenzura depusa de PSD la adresa Guvernului, la finalul sesiunii precedente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cenzura, #guvern, #motiune, #promisiuni , #Senat