Patronatele nu vor scaderea pensiilor sub 10 milioane

Duminica, 16 Mai 2010, ora 23:58
1958 citiri
Patronatele nu vor scaderea pensiilor sub 10 milioane

Presedintele CES, Florian Costache,a declarat la Realitatea TV ca noua organizatii patronale propun ca pensiile sub 10 milioane lei vechi sa nu scada si ca aceasta este una din solutiile care vor fi discutate luni in cadrul sedintei Consiliului, unde se dezbat masurile asumate cu FMI, potrivit Newsin.

"Noua dintre organizatiile patronale s-au reunit ieri si au urmatoarea propunere: fara sa se taie pensionarilor sub 10 milioane, cei 25% de la bugetari e problema Guvernului cum o rezolva, si avem si niste masuri economice, vreo 20.

Deci noua din organizatiile patronale au spus fara 15% (taiere, n.r.) la pensionarii sub 10 milioane", a declarat Costache. Aflat in aceeasi emisiune, senatorul PSD Dan Sova a spus ca social-democratii ar fi de acord cu o asemenea solutie.

"E bine, ca o solutie de compromis, ar fi o chestiune buna sa se intample asta", a spus Sova, adaugand ca PSD nu este de acord nici cu taierile de salarii si pensii, iar solutia pe care o propun social-democratii este impozitarea diferentiata.

Pe de alta parte, senatorul PSD a sustinut ca, in cazul in care legile care implementeaza masurile convenite cu FMI vor fi adoptate prin asumarea raspunderii Guvernului, PSD le va ataca la CCR. Sova a explicat ca un control de constitutionalitate a fost cerut inclusiv de FMI.

"Nu exista alta modalitate de a se efectua acest control decat atacul la CCR. Si evident ca le vom ataca noi, opozitia, ca nu au cum sa-si atace singuri propriile legi", a subliniat el.

Sedinta CES unde urmeaza sa se dea un aviz asupra masurilor de austeritate anuntate de Guvern este programata pentru luni, la ora 13.00. 

#patronate, #pensii, #ces, #masuri, #fmi , #Senat