Informatiile clasificate nu vor putea fi cerute de reprezentantii consiliului fiscal

Marti, 23 Februarie 2010, ora 16:36
1188 citiri
Informatiile clasificate nu vor putea fi cerute de reprezentantii consiliului fiscal

Informatiile si documentele clasificate nu pot fi solicitate de reprezentantii consiliului fiscal, iar analizele, prognozele si recomandarile Codului Fiscal nu vor pot contine documente clasificate, au hotarat marti reprezentantii comisiei de buget finante din Senat, informeaza Mediafax.

Reprezentantii comisiei de buget finante din Senat au eliminat, marti, aliniatului 2 al articolului 41 din proiectul legii responsabilitatii fiscale, care prevedea ca reprezentantii "Consiliului Fiscal pot solicita informatii, documente sau date relevante pentru indeplinirea atributiilor si responsabilitatilor sale, chiar daca acestea sunt clasificate".

Totodata, senatorii comisiei de buget finante au hotarat ca reprezentantii consiliului fiscal sa poata fi numit prin hotarare de Parlament si nu de avocatul poporului, asa cum prevedea proiectul legii responsabilitatii fiscale depus de ministerul finantelor in Parlament.

Un alt amendament adus de catre senatori legii responsabilitatii fiscale prevede ca "membrii Consiliului Fiscal pot fi realesi o singura data", fata de forma initiala a actului normativ, care dispunea ca reprezentantii consiliului fiscal au dreptul la un singur mandat.

 

#lege responsabilitate fiscala, # consiliu fiscal, # informatii , #Senat